VAN BUITEN AUDI, MAAR VAN BINNEN FIAT MOTORTJE

Het rijdt en het oogt goed, maar ondertussen is het vermogen niet zoals het eruit ziet. 

Bovenstaande tekst kwam ik tegen op de site

https://www.hersenletsel-uitleg.nl/gevolgen/niet-zichtbare-gevolgen/moe-neurofatigue

Het omschrijft simpel en heel begrijpelijk “mijn nieuwe leven”; van buiten weinig tot niks te zien. Van binnen (zowat iedere dag) een “strijd” met mezelf.  Dat “Fiat motortje” volstaat. Het heeft echter helaas niet de power om lange afstanden te maken. De ritten moeten korter, met pauzes, zodat het motortje niet oververhit raakt. En dat is wennen. Voor mezelf, maar zeer zeker ook voor mijn omgeving.

Iedere dag is het afwegen welke rit ik ga maken. Keuzes maken. Inschatten wat het “motortje” aan kan. Waken voor onverwachte dingen onderweg.

Doordat ik nog steeds de “Audi-uitstraling” heb (gelukkig, daar ben ik trots op 😉 ), wordt mijn power vaak overschat. Loop ik op tegen een stukje onmacht; héél graag willen, maar helaas niet kunnen.

Omdat de wil zo sterk aanwezig is, het aan doorzettingsvermogen en positiviteit niet ontbreekt wil ik nog wel eens over mijn grenzen gaan. Ik kan ineens worden overvallen door vermoeidheid, of krijg  hevige hoofdpijn in combinatie met duizeligheid. Plotsklaps helemaal op zijn.

Helaas is niet iedere dag hetzelfde en hoe goed ik de boel ook probeer te structureren … niet alles is voorspelbaar te maken en onder controle te houden.

Het is moeilijk uitleggen aan een gezond persoon. Daar ik merk dat het voor mijn omgeving vaak onwetendheid is en geen onwil, plaats ik hierbij nog een link. Zeer zeker de moeite waard om te lezen .. hopende dat het jou wat inzichten en duidelijkheid geeft in “mijn wereld op zijn kop”.

https://www.hersenletsel-uitleg.nl/ermee-omgaan/lepeltheorie-nah

Zoals ik al schreef ontbreekt het me niet aan positiviteit en doorzettingsvermogen. Ondanks dat het de ene dag beter gaat dan de andere zit ik niet zomaar bij de pakken neer.  Met de power van mijn “Fiat motortje” ben ik begonnen aan een nieuw concept op het werk. Riccio Con Calma … prikkelarm naar de kapper. Voor mij superfijn werken. Er zullen zoveel mensen zijn die dit ook enorm waarderen. Denk aan mensen met autisme, een burn-out, hoog gevoelige mensen, mensen met hersenletsel of gewoon omdat iemand het fijner vind in een rustige omgeving te zijn.  

Denken in oplossingen en niet in beperkingen. Van mijn passie een kracht maken. Ondanks alles toch iets kunnen betekenen voor anderen en daarvan weer energie krijgen.

Afgelopen maandag zijn er opnames gemaakt voor een promo-filmpje. Ik heb er een heel goed gevoel bij en ben ontzettend dankbaar dat ik dit kan en mag gaan doen. Voorlopig start ik met 2 uurtjes op de maandagochtend en ga ik zien wat het zal brengen.  Ik houd jullie op de hoogte.

-xxx-

How others see you is not important.
How you see yourself means everything