The climb

Een prachtig nummer van Miley Cyrus;

“There’s always gonna be another mountain
I’m always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I’m gonna have to lose
Ain’t about how fast I get there
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb”

Niet één ding “overwinnen”, maar zoveel wat voelt als een strijd aangaan.  Inmiddels berust ik in veel dingen en zet ik vaker kleine stapjes.  Dat, waar ik geen controle over heb, laat ik gebeuren. Maar toch … het voelt nog regelmatig als “een klim”.

Tijdens mijn revalidatie, bij het Leijpark, kwam ter sprake dat ze vanuit daar al een paar keer de Mont Ventoux beklommen hebben. Mensen met een fysieke of mentale beperking die samen de top bereikten, te voet of per (aangepaste) fiets.  Vooral het samen ondernemen, een doel voor ogen hebben en de symboliek van een berg beklimmen sprak mij enorm aan.  Ik heb dan ook vrijwel direct geroepen dat ik dat ook wil … en dat gaat nu dus ook echt gebeuren !!!

In het Hemelvaart weekend van 2019 gaan we met een hele club de Grand Ballon in de Franse Elzas/Vogezen beklimmen.  Het is deze berg geworden, niet omdat deze minder intensief is, maar omdat deze dichterbij ligt dan de Mont Ventoux  (ongeveer 600 km  vanaf Tilburg). Dat is dus qua reistijd beter te doen.

Ik vind het geweldig dat Anita, mijn “ziekenhuiskameraadje” meegaat. In haar rolstoel zal zij door middel van een (nog te zoeken) speciale fiets de berg op gaan, samen met iemand die de fiets bestuurt.  Het vergt allemaal veel voorbereiding … niet alleen qua lichamelijke conditie en training, maar er zal ook van alles geregeld moeten worden. Accommodaties, goed materiaal, etc. etc.  Hiervoor is zeker een stukje sponsoring nodig. Ik ga jullie ervan op de hoogte houden, want uiteraard wil ik hierin mijn steentje bijdragen. Er is nog aardig wat tijd tot eind Mei  😉 … ik weet zeker dat het goed gaat komen.

Gisteren was de eerste bijeenkomst en ik ben super enthousiast. Anita en ik hebben in ieder geval onze buikspieren vast getraind. 😉  Tranen over onze wangen van het lachen, tijdens het bedenken van originele outfit ideeën waarin we die berg zullen gaan bestijgen.  Allerlei (scherpe) teksten voor op shirtjes zijn bedacht, tot zelfs een Super-Woman-Pak inclusief cape is voorbij gekomen in de hele reeks mogelijkheden.  Nu nog zien dat we boven gaan komen. De motivatie en het plezier is er in ieder geval. Een noodzakelijk iets om dit doel te laten slagen naar mijn mening. Dat in combinatie met een gezonde dosis humor gaat het ons vast en zeker een heel eind brengen.

A good sense of humor,                                                                                                                      will get  you everywhere

-Josh Bowman-

(Uiteraard) wordt dit vervolgd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.